Két embert lőttek le a képviselő háza előtt

2022.10.10. 15:38
Lee Zeldin amerikai kongresszusi képviselő elmondta, hogy vasárnap két embert lőttek meg New York állambeli, shirley-i otthona előtt.

Lee Zeldin Long Island-i kongresszusi képviselő és republikánus kormányzójelölt elmondta, hogy két embert meglőttek vasárnap shirley-i háza előtt, de családja biztonságban van − írta meg a Patch.

Zeldin elmondta, hogy vasárnap helyi idő szerint délután 2 óra 18 perc körül lövések dördültek a háza előtt.

16 éves lányaim, Mikayla és Arianna a házunkban voltak, és az iskolai házi feladatukat csinálták, míg a feleségem, Diana és én a kocsiban ültünk, éppen a bronxi Kolumbusz-napi felvonulásról indultunk el

− mondta közleményében Zeldin.

A politikus lányai meghallották a lövéseket és a sikolyokat, és felszaladtak az emeletre, majd bezárkóztak a fürdőszobába. Ők hívták a hatóságokat is. 

Elmondása szerint a két lelőtt férfit a tornáca alatt, valamint a háza előtti bokrokban találták meg. Zeldin a New York Postnak elmondta, hogy a verandája melletti sziklán vér volt. A képviselő azt állította, hogy nem ismerte az áldozatokat. 

A rendőrség Zeldin otthonában is helyszínelt, és átnézték a biztonsági kamerák felvételeit. A suffolki rendőrség az Associated Pressnek elmondta, hogy vizsgálják a bűncselekményt. További információt egyelőre nem közöltek. 

Lee Zeldin a demokrata Kathy Hochul kormányzó ellen indul a félidős választásokon, kampányának egyik fő programpontja a növekvő bűnözés és az erőszakos bűncselekmények elszaporodása.