Megelevenedett a Pokoli Torony, a lángok az összes emeleten végigsöpörtek

GettyImages-1243998278
2022.10.16. 11:55
A törökországi Isztambulban hatalmas tűzvész pusztított egy óriási toronyházban, a lángok az összes emeleten végigsöpörtek. Az esetről készült felvételeken látható, ahogy a füst szétterül az éjszakai égbolton, miközben a lángok elborítják a tornyot.

Az incidens Isztambul Fikirtepe negyedében történt, a videók a közösségi médiában keringenek. A videón az is látható, hogy a katasztrófavédelmi járművek az égő tornyot körülveszik, miközben bámészkodó tömegek gyűlnek össze − írta meg az India Today.

Ellentmondásos jelentések érkeztek arról, hogy a kigyulladt toronyház szálloda vagy lakóépület-e. A tűz oka egyelőre nem ismert. A helyszínen készült legfrissebb videók azt mutatják, hogy a tűz nagyobb részét sikerült eloltani.

Az incidens napokkal azután történt, hogy a városnak ugyanazon a területén egy másik hasonló tűz ütött ki.

A múlt hétvégén egy bejelentett gázszivárgás hatalmas robbanáshoz vezetett egy másik lakóépületben Fikirtepében, amely három ember halálát okozta, egy ember pedig megsérült.

(Borítókép: Kigyulladt felhőkarcoló Isztambulban 2022. október 15-én. Fotó:  Arife Karakum / Anadolu Agency / Getty Images)