18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tragédia a szöuli halloweenbulin: legalább 146 ember meghalt, 150-en megsérültek

2022-10-29T161540Z 2146166998 RC24BX99BZ8N RTRMADP 3 SOUTHKOREA-
2022.10.29. 18:31
Dél-koreai tisztviselők szerint több tucat ember szenvedett szívmegállást, miután a szöuli halloweenünnepségeken egy szűk utcán előrenyomuló nagy tömeg eltaposta őket. A legfrissebb információk szerint legalább 146 ember meghalt, 150 ember pedig megsérült, írja az Associated Press.

Jun Szok Jol dél-koreai elnök azonnali hatállyal katasztrófaelhárító csapatot rendelt a helyszínre. A Nemzeti Tűzvédelmi Ügynökség jelentése szerint feltehetően az emberek halálra zúzódtak, miután a nagy tömeg nyomulni kezdett egy szűk sikátorban Szöul egyik legismertebb szórakozóhelyéhez közel.

Az AP értesülése szerint közel 400 mentő sietett a sérültek segítségére. A legfrissebb információk szerint legalább 146 ember meghalt, és további 150 ember megsérült – írja a Reuters. A közösségi médiában közzétett videókon látható, amint az elsősegélynyújtók több, utcán fekvő embert újraélesztettek.

Zsúfolásig megteltek az utcák

Helyi sajtóhírek szerint 100 ezer ember mulatozott az éjszakában: a járvány óta először ünnepelték a szabadtéri, maszk nélküli halloweeni rendezvényt. Szöul utcái zsúfolásig megteltek ünneplő emberekkel, írja a BBC.

A közösségi médiában korábban, este közzétett üzenetekben néhányan megjegyezték, hogy az Itaewon-negyedben olyan nagy volt a tömeg, hogy az emberek nem érezték magukat biztonságban, teszi hozzá a brit közszolgálati műsorszolgáltató. 

(Borítókép: Yonhap News Agency / Reuters)