Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy magyar gép Németországban

GettyImages-644897601
2022.11.14. 10:14
Telefonos bombafenyegetés miatt vasárnap késő este Paderbornban hajtott végre nem tervezett leszállást a Wizz Air magyar légitársaság Lengyelországból Londonba tartó járata.

Bombafenyegetés miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania Németországban egy Airbus A321-es repülőgépnek. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a gép a lengyelországi Poznanból szállt fel, és az érintett légitársaság utasítására öt perccel este tíz után szállt le a paderborni/lippstadti repülőtéren.

A rendőrség szerint mind a 199 utas és a személyzet is épségben leszállt a gépről.

A repülőtér normál üzemelése 5:30-kor folytatódott. Egy repülőgépet az eset miatt a düsseldorfi repülőtérre kellett átirányítani leszállás céljából.

Az Airbus A321-es repülőgépet átkutatták a rendőrség speciálisan kiképzett szolgálati kutyái segítségével, de semmi gyanúsat nem találtak – írja a Bild.

A bombariadóról szóló fülest a lengyel légi forgalmi irányítás adta. A személyzet pihenése miatt a gép csak hétfő este szállhat fel újra, amikor is a tervek szerint Londonba repül.

Reagált a Wizz Air

Az esettel kapcsolatban a Wizz Air az Index megkeresésére reagált a hírre.

A Wizz Air a lengyel Poznán Repülőtértől London-Gatwick Repülőtérre tartó november 13-i járatát telefonos bombafenyegetés érte. A járatnak emiatt Németországban, a Paderborn-Lippstadt Repülőtéren kellett kényszerleszállást végrehajtani. A biztonságos landolást követően azonban a gép a különféle biztonsági ellenőrzések és vizsgálatok miatt nem tudott tovább repülni, ezért az utasokat szállodákban helyezték el a Wizz Air-rel együttműködő földi kiszolgáló cég munkatársai. A repülőgép jelen állás szerint várhatóan november 14-én este 18:10-kor száll fel, hogy befejezze megkezdett útját

– olvasható a légitársaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

(Borítókép: Paderborn Lippstadt repülőtér. Fotó: Unkel / ullstein bild / Getty Images)  • Hírek
  • Babaváró hitel