Bombaszállító drón csapott le egy izraeli milliárdos olajszállító hajójára

2022.11.16. 11:02
Egy izraeli milliárdoshoz köthető olajszállító tartályhajóra bombát szállító drón csapott le Omán partjainál.

Egy tisztviselő szerint fokozódtak a feszültségek Izrael és Irán között, amikor drón csapott le egy izraeli milliárdos olajszállító hajójára.

A támadás kedd este történt Omán partjainál – mondta a közel-keleti védelmi tisztviselő. A tisztviselő névtelenséget kérve nyilatkozott az Associated Pressnek, mivel nem rendelkezett felhatalmazással arra, hogy nyilvánosan beszéljen a támadásról.

Az Egyesült Királyság tengeri kereskedelmi műveleteit és a hajózást felügyelő brit katonai szervezet közölte, „tudomásunk van egy incidensről, és jelenleg vizsgáljuk az esetet”.

A tisztviselő a megtámadott hajót a libériai zászló alatt közlekedő Pacific Zircon olajszállító tartályhajóként azonosította. Ezt a tartályhajót a szingapúri székhelyű Eastern Pacific Shipping üzemelteti, amely cég végső soron az izraeli milliárdos Idan Ofer tulajdonában van.

Az utóbbi időben Izrael fokozta támadásait a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt álló repülőterek ellen, hogy megzavarja Irán ellátási útvonalait. A legutóbbi támadásban két szíriai katona meghalt, hárman megsebesültek.