Felrobbant a tudományos kísérlet, tizenegy gyermek sérült meg egy iskolában

2022.11.21. 06:33
Több gyerek és egy tanár is égési sérüléseket szenvedett Ausztráliában, miután egy iskolai kísérlet vegyi robbanást okozott. Két diákot súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, míg kilencen felületi sérülést szenvedtek. Az érintett tanár nem szorult kórházi ellátásra.

Megsérült tizenegy diák és egy tanár, miután egy tudományos kísérlet vegyi robbanást okozott egy iskolában Sydney északi részén. 

A New South Wales-i mentőszolgálat beszámolója szerint két gyermek súlyos égési sérülést szenvedett, míg kilenc diáknak és egy tanárnak felületi égési sérülései lettek a Manly West állami iskolában történt robbanás következtében. 

Az egyik súlyosan sérült diákot mentőhelikopter szállította a westmeadi gyermekkórházba, a másik súlyos sérültet és még kilenc gyermeket pedig mentőautóval vitték kórházba. A felnőtt nem szorult kórházi ellátásra. 

A The Guardian információi szerint tízéves gyermekek sérültek meg a balesetben. Zali Steggall helyi képviselő Twitter-bejegyzésben reagált a történtekre.

Megdöbbenve hallottam a mai Manly West Public Schoolban történt incidensről szóló jelentéseket. A gondolataim az érintett diákokkal és munkatársakkal vannak, és mielőbbi felépülést kívánok nekik

– fogalmazott a képviselő.