2024. június 22. 15:00 ÉLŐ
Georgia 0
Csehország 0
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Földcsuszamlás volt Nápoly közelében, többen eltűntek

2022.11.26. 14:54
Szombaton kora reggel heves esőzések okoztak földcsuszamlást az olaszországi Ischia szigetén, aminek következtében emberek tűntek el, és több autó is a tengerbe sodródott, egy ház pedig teljesen a föld alá süllyedt. Az eltűnt embereket keresik.

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt. A földcsuszamlás a sziget északi részén lévő Casamicciola Terme településen ment végbe, maga alá temetve egy házat és több autót a tengerbe sodorva – jelentette a tűzoltóság. Az eltűnt embereket keresik.

Egy autóban ketten ültek, amikor a jármű a vízbe került, őket kimentették. A hatóságok felszólították a sziget lakóit, hogy maradjanak otthon, ne akadályozzák a mentést. Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter szombati közlése szerint egyetlen halálozást sem igazoltak.

Jelenleg nincsenek igazolt halálesetek, a mentési munkálatok nehézségekbe ütköznek, mivel az időjárási viszonyok még mindig kihívást jelentenek

– mondta újságíróknak szombaton.

A katasztrófáról Twitteren is keringenek felvételek:

Korábban Matteo Salvini infrastruktúráért felelős miniszter azonban közölte, nyolc ember halt meg a földcsuszamlásban. Casamicciola Termében, a telente mintegy 8000 lakosú fürdőhelyen 2017-ben földrengés volt, ketten meghaltak. A 19. század végén egy sokkal erősebb rengés teljesen elpusztította a települést – számolt be az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport