Betiltották a TikTokot több amerikai állam kormányzati intézményeiben

2022.12.07. 07:15
Az Egyesült Államokban Maryland állam – követve más államok példáját – megtiltotta a TikTok közösségi oldal és egyéb kínai, valamint orosz internetes felületek használatát az állam kormányzati intézményeiben.

Larry Hogan kormányzó kedden közölte, hogy a felhasználások elfogadhatatlan kiberbiztonsági kockázatot jelentenek az államra, ezért megtiltják Maryland állam kormányzati intézményeiben az orosz és kínai közösségi oldalak használatát.

Az intézkedést egy rendkívüli sürgősségi határozat keretében hozta meg, amely szerint az érintett internetes platformok terei lehetnek internetes kémkedésnek, kormányzati intézmények megfigyelésének, valamint érzékeny személyes információk nem megfelelő gyűjtésének. A republikánus kormányzó utasításában felszólította az intézményeket arra, hogy tegyék lehetetlenné a megtiltott alkalmazások letöltését az állam végrehajtó szerveinek teljes informatikai hálózatán.

Mások a törlés mellett döntöttek

Kedden Wisconsin állam republikánus kongresszusi képviselői nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva arra szólították fel államuk demokrata kormányzóját, hogy a TikTok videós alkalmazást töröltesse minden állami kormányzati eszközről.

Hétfőn Dél-Karolina állam kormányzója intézkedett a kínai alapítású videomegosztó-alkalmazás törléséről az állami kormányzat eszközeiről, egy hete pedig Dél-Dakota ugyancsak republikánus vezetője tiltotta meg minden állami alkalmazottnak, valamint szerződéses dolgozónak, hogy állami eszközön használja a TikTokot – írta az MTI.  • Hírek
  • Bankszámla