Meghalt a Primal Scream billentyűse

2022.12.20. 16:31
55 éves korában meghalt Martin Duffy, a Primal Scream és a Felt billentyűse. A zenész agysérülésben halt meg, miután otthonában elesett – erősítette meg a Primal Scream frontembere, Bobby Gillespie.

Duffy 1967. május 18-án született Birminghamben, 1985-ben csatlakozott a Felt nevű zenekarhoz. Duffy közben játszott a Primal Scream első két albumán, majd 1989 végén csatlakozott a zenekarhoz teljes munkaidőben.

„Imádta az irodalmat, olvasott és művelt volt. Kíváncsi volt a világra és más kultúrákra. Sokszor járt múzeumba” – írta róla zenésztársa, Bobby Gillespie.

1993-ban Duffy egy majdnem halálos kimenetelű késelés áldozata lett New Yorkban, miközben a zenekarral ott tartózkodott – írja a The Guardian. A Primal Scream basszusgitárosa, Simone Marie Butler is megemlékezett egykori barátjáról: „A te fényed mindig égni fog, Duffy. Mindenki, aki ismerte, szerette, mindenki, aki találkozott vele, szerette. Tiszta, őszinte lélek volt.”

A Primal Scream legutóbbi stúdióalbuma, a Chaosmosis 2016-ban jelent meg. Duffy a frontember Bobby Gillespie 2021-es, Utopian Ashes című közös albumán is közreműködött.