Intenzív osztályra került a világhírű Oscar-díjas filmrendező

1LS49Q-highres
2023.01.06. 18:15
Nyikita Mihalkov orosz filmrendezőt intenzív osztályra szállították. A Komszomolszkaja Pravda értesülése szerint a művész egyelőre eszméleténél van, de az állapota folyamatosan romlik.

A rendezőnél kétoldali poliszegmentális tüdőgyulladást diagnosztizáltak, emellett a gyanú szerint mérgező anyagok kerülhettek a szervezetébe. A beteg állandó orvosi megfigyelés alatt áll – írja az orosz lap.

Az orosz sajtó először január 5-én este írt arról, hogy Mihalkov megbetegedett. Azt írták, hogy a rendező megfázásra panaszkodott, majd légszomj, köhögés, láz és hányinger is gyötörte őt, végül ő maga hívta a mentőket.

A művész sajtószolgálata később közölte, hogy Nyikita Mihalkov influenzás volt, más forrás szerint koronavírus-gyanúval vitték kórházba. A rendező felesége, Tatyjana Jevgenyjevna Mihalkova közben arra kérte a médiát, hogy ne keltsenek pánikot a művész körül – írja a Komszomolszkaja Pravda.

Mihalkov 1961 óta rendez filmeket, 1977-ben az Etűdök gépzongorára című filmjével elnyerte a San Sebastian-i Filmfesztivál nagydíját. Az 1994-es Csalóka napfény című filmjét az amerikai akadémia Oscar-díjjal jutalmazta.

(Borítókép: Nyikita Mihalkov a 14. Római Filmfesztiválon 2019. október 27-én. Fotó: Tiziana Fabi / AFP)