Kitört a tweetháború Orbán Balázs és Daniel Freund EP-képviselő között

BP-7075
2023.01.31. 19:45
Záporoznak a tweetek Orbán Balázs és Daniel Freund közösségi oldalán, amelyben egymásnak üzengetnek. A vita kiindítója a Transparency International legfrissebb jelentése volt.

Kiadta a Transparency International 2022-es jelentését, a korrupciós index alapján vizsgálták, hogy milyen szinten van a korrupció a világ országaiban. Az országokat egytől százig terjedő skálán pontozzák, minél nagyobb a szám, annál kevésbé korrupt az adott ország. Az Európai Unión belül pedig Magyarország kapta a legkevesebb pontot, egészen pontosan 42-t.

Egy évvel ezelőtt az Európai Unión belül Bulgária volt 42 ponttal a legkorruptabb ország a Transparency International jelentése szerint, Magyarország 43 ponttal az utolsó előtti helyen állt, a szerepek azonban mostanra megcserélődtek.

Orbán Balázs, a miniszterelnök stratégiai igazgatója erre Twitteren reagált, miszerint: „Magyarország alacsony értékelést kapott egy olyan listán, amit egy Soros által finanszírozott NGO készített. Micsoda meglepetés! Akad bárki, aki komolyan veszi őket?”

Gyorsan érkezett rá a válasz Daniel Freund EP-képviselőtől, aki azt írta:

Szerencsére már senki sem vesz titeket komolyan. / Thankfully, nobody is taking you guys serious anymore.

A miniszterelnök stratégiai igazgatója sem tétlenkedett sokáig, újabb Twitter-bejegyzésben üzent az EP-képviselőnek:

Úgy hallottam, hogy ez mostanában elég népszerű dal a baloldali képviselőtársaid körében az Európai Parlamentben. #KatarGate

Talán azt gondolnánk, hogy ennyiben maradt a felek tweetháborúja, de nemrég Daniel Freund újabb üzenetet hagyott Orbán Balázs kiírása alatt, miszerint: 

Ez azért vicces, mert korrupcióval nem lehet Magyarországon börtöncellákat szerezni, csak jachtokat és futballstadionokat.

(Borítókép: Orbán Balázs 2021. november 11-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index) 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM