18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ámokfutó gyilkolt Memphisben, saját feleségével is végzett

K  AP20230218020
2023.02.18. 15:55
Egyelőre nem tudni, miért kezdett gyilkolni az amerikai Mississippi államban az 52 éves elkövető.

Pénteken összesen hat emberrel, köztük a saját feleségével is végzett egy férfi az amerikai Mississippi államban, nem messze Memphistől. A New York Times összefoglalója szerint 20 éve nem tapasztaltak ilyen erőszakos cselekményt az alig 300 lakosú Arkabutlában.

A támadással gyanúsított férfi több helyszínen is tüzet nyitott, mielőtt a rendőrök elfogták.

Joe Biden is megszólalt az ügyben

Helyi idő szerint péntek délelőtt történt a gyilkosságsorozat, a férfi először agyonlőtt egy számára ismeretlen embert egy élelmiszerboltban, majd a rendőrségre egymás után futottak be a lövésekről beszámoló helyiek hívásai.

A rendőrök szerint az első gyilkosság után a gyanúsított (az 52 éves helyi lakos), Richard Dale Crum hazahajtott kocsijával a volt feleségéhez, és őt is agyonlőtte.

Majd egy másik, a nő lakásában tartózkodó férfit puskatussal ütött meg, de őt nem lőtte le. A fegyveres ezután az otthona mögötti házhoz hajtott, lelőtte nevelőapját és egy nőt. Az ingatlan melletti utcán aztán lelőtt további két építőmunkást. 

A férfit a rendőrök ezután fogták el, majd Őrizetbe vették, és emberölés miatt már vádat is emeltek ellene.

A gyilkossággal kapcsolatban közleményt adott ki Joe Biden amerikai elnök is, aki „járványnak” nevezte az Egyesült Államokban az utóbbi időben egyre gyakoribb fegyveres erőszakot, és sürgette a Kongresszust, hogy szigorítson a fegyvertartás szabályain.

(Borítókép: Rendőrök a gyilkosság helyszínén. Fotó: Nikki Boertman / AP / MTI)