A turisztikai szektorban dolgoztak az ausztriai baleset magyar áldozatai

2023.02.26. 15:03
További részletek derültek ki arról az ausztriai balesetről, amelyben három magyar ember életét vesztette szombat reggel.

Egy szállodában, Leogang városában dolgoztak az ausztriai baleset magyar áldozatai. Mint ismert, egy magyar rendszámú személygépkocsi és egy utasok nélküli helyi autóbusz ütközött össze szombat reggel Salzburg tartományban – számolt be a Kronen Zeitung.

Az osztrák lap arról is említést tesz, hogy percekkel a baleset után a tűzoltóság és a Vöröskereszt már a helyszínen volt. Tirolból és Salzburgból többtucatnyi mentőegység, köztük három helikopter is a baleset helyszínére sietett.

Mint írják, a két magyarországi nőnek esélye sem volt a túlélésre, ők a helyszínen életüket vesztették, az autó vezetője pedig délután a salzburgi baleseti kórházban halt meg. A buszsofőrt is helikopterrel szállították kórházba. A leogangi és a hochfilzeni tűzoltók még szombat délután is a mentési munkálatokkal voltak elfoglalva.

Amint arról beszámoltunk, a 25 éves magyarországi sofőr a B164-es úton Leogang felé haladt autójával, a járműben egy 29 és egy 36 éves magyar nő is ült. A sofőr a havas, latyakos úton elveszítette uralmát a jármű felett, és frontálisan összeütközött egy szembejövő autóbusszal. Mindhárman meghaltak, a buszsofőr pedig megsérült.