Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

2023.03.31. 20:07
Puskával támadta meg a holland hadsereg Apache helikopterét egy férfi. A pilóták nem sérültek meg, azonban a holland védelmi miniszter nagyon aggasztónak nevezte, hogy azokra lőnek rá, akik a lakosok védelméért dolgoznak. A támadó férfi indítéka egyelőre nem ismert.

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő Apache Defense harci helikopterre.

A NU.nl híradása szerint a helikopter a lövés után biztonságosan landolt a közeli repülőtéren, a támadásban senki sem sérült meg. A hatóságok nem közöltek adatokat a támadó személyazonosságáról, csupán azt közölték, hogy a férfinál házkutatást tartanak. 

Egyelőre vizsgáljuk, hogy pontosan mi történt

– mondta a Holland Királyi Katonai Rendőrség szóvivője.

A rendőrség hozzátette: többek között azt vizsgálják, hogy a helikopter megsérült-e a lövésben.

A híradások szerint egyelőre nem világos, hogy a férfi milyen fegyvert használt, és miért lőtt rá a helikopterre.

A rendőrség annyit elárult, arra gyanakodnak, hogy a támadó légpuskát használhatott, és a saját telkéből lőtt rá a gépre.

Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter nagyon aggasztónak nevezte, hogy a holland katonákra saját honfitársuk lőtt rá a saját országukban.

Nagyon aggasztó eset. A holland hadsereg Apache-jára belföldön lőttek rá. Szerencsére a pilóták sértetlenek. Ők pont azért dolgoznak, hogy vigyázzanak a biztonságunkra. Jelenleg várjuk a vizsgálatok eredményeit

– írta a miniszter Twitter-bejegyzésében.  • Tippek
  • Hírek