Lövöldözés volt egy amerikai bankban, öten meghaltak

2023.04.10. 16:30
A rendőrség a Kentucky állambeli Louisville-ben megerősítette, hogy legalább öt ember meghalt egy lövöldözésben a városban.

A Kentucky állambeli Louisville-ben egy lövöldözésben legalább öten meghaltak, további hat ember, köztük egy rendőr, megsebesült, őket kórházba szállították − írta meg a BBC. 

A lakosságot arra kérték, hogy maradjanak távol az East Main egy részétől.

A területről készült videón látszik, hogy az erősen felfegyverzett rendőrök kordonnal zárnak el egy kereskedelmi ingatlant a környéken.

A rendőrség diszpécserei jelezték, hogy a lövöldözés egy bank első emeletén történt, amely a Louisville Slugger Stadion előtt van − alig néhány órányira Nashville-től, ahol nemrég egy fegyveres tüzet nyitott egy keresztény iskolában, és megölt hat embert.

A lövöldöző meghalt. Egyelőre nem világos, hogy mi vezetett a halálához.

A helyszínről készült híradófelvételeken erős rendőri jelenlét látható, az egyik helyszínen üvegcserepek és eldobált orvosi felszerelések láthatóak.

Az FBI ügynökei a helyszínre érkeztek, és segítenek a helyi rendőrségnek − közölte az iroda a Twitteren.

Andy Beshear, Kentucky kormányzója a Twitteren közölte, hogy éppen a helyszínre tart.

Kérem, imádkozzanak az összes érintett családért és Louisville városáért

− tette hozzá.

A város polgármestere, Craig Greenberg is a helyszínre érkezett nem sokkal a lövöldözés után.

Az incidens Louisville belvárosában történt, közel a Louisville Slugger Field baseballstadionhoz és néhány háztömbnyire a Kentucky International Convention Centre-től és a Muhammad Ali Centre-től.

A lámpánál álltam, és az első dolog, amit láttam, hogy a kereszteződésben az utca túloldalán volt egy fickó, aki egy szálloda bejáratánál feküdt

− mondta egy szemtanú a Fox helyi csatornájának, a WDRB-nek.