Dél-Dakota kormányzója elmondta, kétéves unokájának több puskája is van

2023.04.17. 09:00
Kristi Noem dél-dakotai kormányzó kijelentette, kétéves unokájának két puskája is van. Tennessee állam kormányzója betegesnek nevezte a helyzetet. A fegyveres erőszak komoly gondot jelent az Egyesült Államokban, csak szombaton két lövöldözés történt, az egyik támadásban meghalt négy tinédzser és 28 súlyosan megsérült.

Dél-Dakota kormányzója a fegyvertartásért lobbizó Nemzeti Fegyver Szövetség (National Rifle Association) fórumán arról beszélt, hogy kétéves unokájának több puskája is van. 

Szeretném megnyugtatni önöket, hogy Addie-nek már van két puskája, és van egy kis pónija is, akit Sparklesnek hívnak. Szóval a lány fel van szerelve

– mondta Noem.

Noem megjegyzéseit élesen bírálták a közösségi médiában, sok kommentelő elítélte, hogy a kormányzó a fegyvertartást népszerűsíti a gyerekek körében.

A The Guardian kiemeli, a kijelentésre a Tennessee állambeli demokrata Chris D Jackson is reagált közösségi oldalán:

Ez nagyon beteges. Hogy a fenébe lehet ez a való élet Amerikában?

– írta.

Komoly gond a fegyveres erőszak Amerikában

A fegyveres támadások számos halálesetet okoznak az Egyesült Államokban. A híradások szerint legutóbb szombaton éjjel két halálos lövöldözés is történt.

Alabama államban, Dadeville kisvárosában egy diáklány 16. születésnapját ünnepelte családja és barátai körében egy nyilvános szórakozóhelyen, amikor lövöldözés tört ki. A tragédiában négy tinédzser meghalt és 28 megsebesült.

Ugyanazon a napon Kentucky állam Louisville városában ketten haltak meg és négyen megsebesültek, amikor ismeretlenek lövéseket adtak le egy parkban összegyűlt tömegre.

A város központjában a hét elején pedig egy banki alkalmazott öt embert ölt meg a munkahelyén.

Joe Biden amerikai elnök a fegyvertartás szabályainak módosítását sürgeti.