Kigyulladt a Fly Dubai utasszállítója

2023.04.24. 19:57
Hétfő este műszaki hiba lépett fel a Fly Dubai egyik Katmanduból Dubajba tartó utasszállítójának hajtóművében, a felvételek tanúsága szerint tűz is keletkezett. Később a légitársaság szóvivője közölte, hogy a gép folytatja útját a célállomás felé.

A Fly Dubai járatának egyik hajtóművében műszaki hiba lépett fel hétfő este, közvetlenül a katmandui repülőtérről való felszállás után. A felvételek tanúsága szerint tűz is keletkezett a gépen.

 „A kapitány helyi idő szerint 21:25 körül műszaki problémát jelentett” – mondta a reptér egyik forrása. 

A The Telegraph India beszámolója szerint 150 ember tartózkodik a Boeing 737-es típusú gépen, amely nem sokkal a tűz keletkezése után visszafordult a katmandui reptér fele, hogy kényszerleszállást hajtson végre. A források szerint a repülőtéren tűzoltóautók álltak készenlétben.

A Fly Dubai szóvivője azonban közölte: a gép végül folytatja útját a célállomás felé – írja az Arabian Business.

Elmondta azt is, hogy a Fly Dubai FZ 576-os járata, amely a katmandui repülőtérről a dubaji nemzetközi repülőtérre tart,

felszállás közben madárral ütközött.

Hozzátette: A járat a megfelelő intézkedéseket követően a szokásos módon folytatja útját Dubajba, és a tervek szerint helyi idő szerint 00:14-kor landol a DXB repülőtéren.