Kigyulladt a vasúti kocsi, többen meghaltak Pakisztánban

2023.04.27. 13:13
Legalább hét ember meghalt szerda éjjel azt követően, hogy egy személyvonat egyik vasúti kocsija kigyulladt Pakisztán déli részén – közölték a hatóságok.

A vasúttársaság közlése szerint a Szindh tartomány székhelyétől, Karacsitól mintegy 500 kilométerre északra fekvő Hairpur városánál történt szerencsétlenség áldozatai közül hatan a vasúti kocsiban keletkezett tűzben vesztették életüket, egy nő halálát pedig az okozta, hogy a lángok elől menekülve kiugrott a mozgó vonat ablakán.

A helyi média arról számolt be, hogy a Karacsiból a keleti Pandzsáb tartomány székhelyére, Lahorba tartó vonat több kocsija is leégett, miután a lángok átterjedtek az egyelőre tisztázatlan okból kigyulladt kocsiról, és a tűz végigsöpört a szerelvényen.

Feltételezések szerint a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása vezethetett a szerencsétlenséghez, Pakisztánban ugyanis a rossz vasúti infrastruktúra és a hanyagság miatt gyakoriak a vasúti balesetek – adta hírül az MTI.

A szegényebb utasok gyakran főznek a túlzsúfolt vonaton a magukkal vitt kis méretű gáztűzhelyeiken, annak ellenére, hogy a szabályok tiltják ezt a gyakorlatot.

2019-ben Pandzsáb tartományban egy gázfőző felrobbanása miatt keletkezett tűzben 74-en haltak meg, többtucatnyian pedig megsérültek.

Az ország történetének legsúlyosabb vasúti katasztrófájában 210 ember vesztette életét, amikor 1990-ben Dél-Pakisztánban egy zsúfolt személyvonat belehajtott egy álló tehervonatba.