Szeméttelepet kutat át az ausztrál rendőrség egy nő holttestéért

2023.04.28. 21:18
Ausztrália harmadik legnagyobb városában, Brisbane-ben egy 78 éves nő tűnt el még március végén, a nyomozás szerint megölhették, és maradványait kidobták. A szemeteseket azóta többször kiürítették, ezért a rendőrség több ezer tonna hulladékot kutat át.

A Brisbane-ben élő Lesley Trotter eltűnését március végén jelentette be családja, a rendőrök először azokon az útvonalakon keresték, ahol gyakran kirándult, április végén le is zárták a környéket. 

Nem sokkal később azonban váratlan fordulatot vett a nyomozás. A hatóság ugyanis bejelentette: bizonyítékuk van arra, hogy a 78 éves nőt meggyilkolták, és maradványait a szemetesbe rejtették – írja a CNN.

Az eltelt idő óta a queenslandi szeméttelepre 23 autóval szállították el a lakossági hulladékot, így a rendőrségnek 3 ezer tonnányi szemetet kell átvizsgálnia. Eddig csak 13 százalékát kutatták át, ezért valószínűsítik, hogy a keresés hetekig eltarthat. Egy, a nő szomszédságában élő lakos iratait megtalálták, ezért a rendőrök úgy vélik, jó nyomon járnak. 

„A telepen a földből kiásott hulladékot 30 méter mély sávokba borítják, ezután kézzel és gereblyével válogatja át az Ausztrál Védelmi Erők dolgozói” – részletezte a folyamatot Andrew Massingham főfelügyelő.

Hozzátette: a nő ismert volt egy különös szokásáról, hogy a környékbeli lakosok rossz helyre dobott szemetét rendszerint maga tette át a hulladéktípusnak megfelelő kukába. „Ez igencsak bosszantotta a helybélieket” – fűzte hozzá a nyomozó.