Egy tucat ember szörnyethalt, miután rájuk omlott az aranybánya

2023.06.04. 19:16
Áradások következtében beomlott egy aranybánya Venezuela déli részén szerdán. Legalább tizenkét bányász életét vesztette – közölték vasárnap a helyi hatóságok. A holttesteket időközben kiemelték és átadták a hozzátartozóknak.

A tragikus bányaomlás az El Callao településen található Talavera bányában történt. A járatokat a heves esőzések miatt ellepte a víz, így a kutató-mentő csapatok csak szombatra tudták felhozni a halott bányászokat.

Edgar Coli, Bolívar állam polgári védelmi hatóságának vezetője szerint másik 112 bányász túlélte a szerencsétlenséget. Hozzátette, hogy a hatóságok vasárnap folytatják az esetleges további túlélők, valamint áldozatok utáni keresést.

A Talavera-bányát kezdetleges módon üzemeltetik hivatalos engedéllyel nem rendelkező bányászok. A bánya az úgynevezett Orinoco bányászati övezetben található.

Az Indexen beszámoltunk róla, hogy a hétvégén Kínában és Japánban is tragédiához vezetett az óriási mennyiségű csapadék okozta áradás. Míg Kínában földcsuszamlás okozta több ember halálát, addig Japánban tájfun és eső sodort el egész házakat.