Megnyílt a föld Kínában, több ezer embert menekítettek ki

2023.06.09. 07:18
Több ezer embert telepítettek ki több toronyházból az észak-kínai Tiencsinben, miután a közeli utcákon hatalmas repedések jelentek meg – közölték a helyi hatóságok.

Földtani szakértők szerint föld alatti barlangok lehetnek jóval több mint egy kilométerrel a felszín alatt, és ez okozhatta a repedések megjelenését. A helyi kormányzat tudatta, hogy legkevesebb 3 toronyházból 3899 embert telepítettek ki – írja az MTI.

A hatóságok hirtelen földtani katasztrófának minősítették a történteket. „Ez egy nagyon ritkán előforduló dolog” – mondta egy szakértő a tiencsini városházán. A helyi tanács azt sem zárja ki, hogy geotermikus kutak fúrása miatt csúszott meg a talaj.

A szakértők szerint az utcára néző magas épületek különböző mértékben sérültek meg. A közösségi médiában közzétett fotókon és videókon felgyűrődött aszfaltburkolatokat lehetett látni, míg másokon az egyik épület falicsempéjének egy része a padlóra omlott.

Az eset tovább növeli az épületek biztonságával összefüggő aggodalmakat Kínában, ahol a kormány szigorúbb szabályokat és irányelveket léptetett életbe, és súlyos büntetéseket szabott ki az ingatlanok építésénél tapasztalt kivitelezői hanyagság miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport