Horrorbalesetet szenvedett az esküvőről távozó násznép, legalább tízen meghaltak

2023.06.12. 06:59
Tízen meghaltak, amikor egy esküvőről hazatérő vendégeket szállító busz felborult Ausztráliában vasárnap éjszaka − számolt be róla a rendőrség és a helyi média.

Legalább 10 ember meghalt és több mint 20-an kórházban vannak, miután egy ausztrál borvidéken egy esküvői busz balesetet szenvedett − írja a BBC

Az utasok vasárnap este egy borászatban tartott esküvőről tartottak hazafelé, amikor az autóbusz felborult az új-dél-walesi Hunter Valley-ben lévő Greta közelében lévő Wine County Drive-on. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. 

A busz vezetőjét, egy 58 éves férfit letartóztatták.

A baleset helyi idő szerint este fél 12 körül történt, a busz felborult, miközben egy körforgalomban kisodródott.

A halálos áldozatok száma nőhet, 25 utast szállítottak kórházba, közülük kettőt légimentők szállítottak el − mondta Tracy Chapman, az új-dél-walesi rendőrség megbízott főkapitány-helyettese. Hozzátette, hogy a busz még mindig az oldalán fekszik, és emberek rekedhettek alatta. „Valamikor” darut fognak a helyszínre vinni, hogy felemeljék a járművet.

Chapman szerint „elegendő információ állt rendelkezésre” ahhoz, hogy a rendőrség vádat emeljen az autóbusz vezetője ellen, akit szintén kórházba szállítottak, és kisebb sérüléseket szenvedett.

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök szerint „olyan kegyetlen, olyan szomorú és olyan igazságtalan, hogy egy „örömteli nap egy ilyen gyönyörű helyen ilyen szörnyű esettel ér véget”.

„Az emberek azért bérelnek buszt az esküvőkre, hogy a vendégeik biztonságban legyenek, és ez csak tovább fokozza ennek a tragédiának a felfoghatatlanságát” – mondta egy canberrai sajtótájékoztatón.