Kigyulladt egy üzemanyag-szállító, összeomlott az Egyesült Államok forgalmas hídja

2023.06.12. 06:56
Robbanások hallatszottak, majd sűrű, fekete füst szállt fel az Egyesült Államok keleti partvidékének legforgalmasabb hídjánál. Egy üzemanyag-szállító kapott lángra, a híd összeomlott. De nem ez az egyetlen baj.

Összeomlott egy autópálya felüljárója vasárnap az Egyesült Államok keleti partvidékének egyik legforgalmasabb autópályáján, mert kigyulladt egy üzemanyag-szállító kamion.

A helyszíni beszámolók szerint az autópálya közelében robbanások voltak, mielőtt a kétszer négysávos autópálya egyik fele beomlott Philadelphia közelében. Sérülés nem történt, ugyanakkor az I–95-ös, több államot összekötő autópályát ezen a szakaszon lezárták, ezért komoly közlekedési fennakadások vannak a nagyváros térségében, 

a járműveknek csaknem 70 kilométeres kerülőt kell tenniük.

A szövetségi közlekedési minisztérium pénzt biztosít az útvonal járhatóvá tételére. A környezetvédelmi hatóságok is intézkedtek, miután a parti őrség közlése szerint a kamionból kiömlő – mintegy 32 ezer liter – üzemanyag egy része a közeli Delaware folyóba ömlött.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.