18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meggyilkoltak 46 embert, köztük gyermekeket is egy fegyveres támadásban Kongóban

2023.06.12. 18:59
Különös kegyetlenséggel meggyilkoltak legkevesebb 46 embert, köztük 23 gyermeket, amikor egy fegyveres milícia támadt egy menekülttáborra hétfőn a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén.

Folyamatosan kutatják az eltűnteket, így a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet – közölte a Nation Africa.

A támadók késsel és lőfegyverrel támadtak az Ituri tartományban lévő menekülttábor lakóira.

a helyi vöröskereszt szóvivőjének közlése szerint több áldozatukat lefejezték, majd a holttestüket felgyújtották.

A vöröskereszt és a helyi hatóságok közlése szerint a vérengzést a Szövetség Kongó Fejlődéséért (Codeco) nevű milícia követte el, de indítéka egyelőre ismeretlen.

A világ egyik legveszélyesebb térsége

Jean-Pierre Lacroix, az ENSZ békefenntartó műveletekért felelős főtitkárhelyettese múlt héten tett látogatást a közép-afrikai országban, és kijelentette, hogy a kormánycsapatok részleges kivonása után még inkább szükségszerűvé vált a kéksisakosok bevetése a konfliktusos régióban – írja az MTI.

A Kongói Demokratikus Köztársaság ásványkincsekben rendkívül gazdag, keleti része a világ egyik legveszélyesebb térségének számít: az amerikai kormányzati információk szerint körülbelül 130 különböző fegyveres milícia aktív a területen, gyakoriak a kínzások és a nemi erőszak.

A Codeco milícia és más fegyveres csoportok erőszakcselekményei miatt nemzetközi dokumentumokban 1,7 millióra teszik az Ituri tartományban élő belső menekültek számát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport