18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Sörétes puskával lelőttek egy 11 éves kislányt Franciaországban, miközben a kertben játszott

2023.06.12. 14:36
Egy kis észak-franciaországi faluban egy remeteként élő holland férfi támadt a kertben éppen grillpartira készülő brit családra. A 11 éves kislány a helyszínen életét vesztette, szüleit kórházban ápolják, kistestvére sokkos állapotban van. A bretagne-i falu nem tér napirendre a történtek felett.

Solaine Thorntonnak hívják azt a 11 éves brit származású kislányt, akit lelőttek, miközben a kertjében játszott Franciaországban. A kislány családja a ház kertjében adott grillpartit szombat este, a bretagne-i Quimpertől északra fekvő Saint-Herbot faluban. A lány szülei is megsérültek a támadásban, kórházban kezelik őket. 

A kislány édesapja súlyos sérüléseket szenvedett

– jelentette a francia média. A brit külügy ezzel párhuzamosan jelezte, hogy minden segítséget megad a családnak. 

A kislány és nyolcéves nővére egy hintán játszottak, miközben szüleik a grillsütőt tisztították, amikor az egyik szomszéd a sövényen keresztül sörétes puskával lőni kezdett rájuk.

A kisebbik lány egy másik szomszéd házához rohant segítségért, de sokkos állapotba került. 

Egy helyi lakos a francia médiának azt mondta, hogy a kisebbik gyerek ordítva rohant a szomszédokhoz. „A nővérem meghalt, a nővérem meghalt“ – kiabálta. 

A 71 éves holland állampolgárságú gyanúsított az esetet követően állítólag bezárkózott a házába, de végül megadta magát a rendőrségnek, és feleségével együtt letartóztatták.

A helyiek beszámolója szerint a férfi remeteként élt, és folyton vitában állt a brit családdal egy közeli telek miatt. A család már több mint fél éve élt a kis francia faluban. Az eset körülményeit még vizsgálják. 

A község polgármestere azt mondta, hogy jól ismerték a családot, amely rendszeresen részt vett a település életében. A kis francia falut sokkolták a történtek – írja a BBC