Hatalmas tűz ütött ki a világ egyik legismertebb vidámparkjában

2023.06.19. 17:58
Nagy tűz ütött ki Németország legnagyobb élményparkjában, a Rustban található Europa-Parkban – adta hírül hétfő délután a Bild. Az első beszámolók szerint több látogató is a hullámvasúton rekedt.

A lángok több méteres magasságig értek, a gombamód szaporodó füst már messziről látszódott. A szemtanúk először egy furcsa hangra lettek figyelmesek, ami után hatalmas tüzet lehetett látni a park területén.

A tűz kialakulásának oka egyelőre ismeretlen. Három tűzoltó könnyebben megsérült a helyszínen. A tüzet jelenleg is nagy erőkkel oltják, és ellenőrzés alatt tartják – közölte az offenburgi rendőrség.

A parkot azonnal evakuálták, de nem mindenki tudta rögtön elhagyni a helyszínt: egyesek a hullámvasút tetején ragadtak, nekik egy hatalmas lépcsősoron kellett lesétálniuk. Összesen 25 ezer embert evakuáltak, a vidámpark pedig 17:30 perckor bezárta a kapuit.

A 20 Minuten nevű svájci lap úgy tudja, hogy a hatóságok egy helikoptert is riasztottak a helyszínre. Az Europa-Park egyelőre nem tudott részleteket mondani a tűzről.

Németország legnagyobb élményparkja körülbelül 850 000 négyzetméteren fekszik.

2018 augusztusában már volt egy nagyobb tűz a világ egyik leghíresebb vidámparkjában, akkor az egyik attrakció teljesen megsemmisült a lángok miatt. Az újjáépítése több mint két évig tartott, írja a Bild.

Este hét óra körül a vidámpark egyik szóvivője arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a látogatók holnap visszatérhetnek a parkba. Ebből kiindulva azt lehet feltételezni, hogy a lángok nem okoztak nagy kárt, és valóban sikerült őket még időben megfékezni.