Újabb részletek derültek ki a Neuschwanstein-kastélynál történt szörnyű gyilkosságról

2023.06.20. 21:16

Korábban német nyelvű források alapján írtunk arról, hogy egy 30 éves amerikai férfi a szakadékba lökött egy 21 és egy 22 éves amerikai lányt egy, a kastély közelében lévő hídról, miután szexuálisan zaklatta egyiküket. A gyanúsítottat még a helyszínen elfogták, videó is készült arról, hogy elvezették a rendőrök. 

A Daily Mail szerint azóta meg is nevezték őt, valamint az áldozatokat. A lap azt írja, hogy Troy Phillip Bohling Michigan államban, egy Detroit-közeli kisvárosban élt. A két lány – a 21 éves Eva Liu, illetve a 22 éves Kelsey Chang – azt ünnepelte a németországi nyaralással, hogy sikeresen lediplomáztak az Illinois-i Egyetemen.

A lap azt írja, hogy Bohlingot gyilkossággal, a túlélővel szemben elkövetett gyilkossági kísérlettel, valamint szexuális zaklatás kísérletével gyanúsítják. Úgy tudni, hogy a gyanúsított megpróbált elmenekülni a helyszínről, de

a rendőrök rövid idő alatt mintegy 25 járművet küldtek a kastélyhoz, és sikerült elfogni őt.

Úgy tudni, hogy a gyanúsított először nem mondott semmit a rendőröknek, de azóta egy nyilatkozatot már tett. Az, hogy beismerte-e a bűnösségét, illetve mit mondott pontosan, egyelőre nem derült ki.

Romantikus helyre csalta őket

A német rendőrség azóta szintén megosztott néhány újabb részletet a gyilkosságról. Állításuk szerint a fiatal a híd, a Marienbrücke közelében találkozott a két lánnyal, és meggyőzte őket, hogy térjenek le a túraösvényről, és menjenek vele olyan helyre, ahol jobb a kilátás a kastélyra, és „romantikus” szelfiket lehet készíteni.

A nyomozók szerint ott kezdte el szexuálisan zaklatni az egyik lányt, majd lökte a mélybe őket (a sajtóban megjelent eredeti beszámolók annyiban pontatlanok voltak, hogy nem a hídról, hanem a híd közelében lévő kilátóhelyről lökte a lányokat a mélybe). 

A két fiatal lányt helikopterrel vitték kórházba, de Eva Liu életét már nem tudták megmenteni. Kelsey Chang is súlyos sérüléseket szenvedett, de ő túlélte. Azóta a Daily Mail szerint már ki is engedték a kórházból. 

Visszahúzódó fiatalnak ismerték

A gyanúsítottról azt is tudni lehet, hogy a 34 éves bátyjával élt egy háztartásban Michiganben. Az egyik szomszédjuk csendes és nem túl barátságos fiatalemberként jellemezte. Azt is megjegyezte, hogy az egész család elég furcsa, és a két testvér gyakran hosszú időre eltűnt otthonról – állítólag azért, mert egy olajmezőn dolgoztak. A leggyakrabban akkor látták őket az utcán, amikor a macskájukat pórázon sétáltatták, de többnyire otthon ültek. 

Megdöbbentett, amivel most vádolják. Attól is félek, hogy itt is rossz dolgokat tehetett, csak még senki nem jött rá, hogy ő volt

– mondta a gyanúsítottról a szomszéd.

Egy másik ismerőse szerint a középiskolában is visszahúzódó volt, leginkább a szerepjátékok érdekelték, valamint játszott egy zenekarban is. Egy volt barátja viszont azt mondta róla, hogy bár valóban introvertált, szégyenlős és csöndes volt, barátságos embernek ismerte meg, és egyáltalán nem gondolta volna róla, hogy képes gyilkosságot elkövetni.

Mindeközben a 30 éves férfi édesanyja a német Bild című lapnak nyilatkozva cáfolta még azt is, hogy a fia Németországban van, és azt mondta, hogy értetlenül áll az eset előtt. Majd amikor elmondták neki, hogy a fiát gyilkossággal vádolják, bontotta a vonalat. 

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés bűncselekmény a téma.  Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.