Videón a Svédországban lezuhant gép magyar pilótáinak keresése

2023.06.20. 13:18
Egyelőre nem ismert, hogy miért zuhanhatott le a magyar pilótákkal a fedélzetén közlekedő kisrepülőgép Svédországban. A YouTube-on tettek közzé felvételeket a keresési munkálatokról.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, lezuhant egy kisrepülőgép Svédországban, két magyar utasát holtan találták meg hétfőn. A propelleres sportrepülő Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra, Arkösund falunál csapódott a tengerbe vasárnap. Később kiderült, a Wizz Air két munkatársa vesztette életét. A mentésvezető szerint a két magyar férfi azért repült a skandináv országba, hogy egy másik repülőgépet vásároljanak.

A repülőgép Lengyelországból szállt fel, és a svéd fővárostól északnyugatra fekvő Dala-Järnába tartott, de menet közben ismeretlen okból megváltoztatta útirányát, és a Stockholmtól száz kilométerre délnyugatra lévő Skavsta nemzetközi repülőtér irányába tartott.

A YouTube-ra felkerült felvételen – amelyet a Blikk vett észre – az látszik, hogyan keresték a repülőgépet a vízben. A roncs egyébként 8-10 méter mélyre süllyedt.