Joe Biden kiakadt az őt faggató újságíróra: „Miért tesz fel ilyen hülye kérdést?”

2023.06.20. 06:00
Joe Biden amerikai elnök dühbe jött, amikor arról kérdezték, miért nevezik „nagy embernek” egy FBI-dossziéban, amelyben azzal vádolják, hogy alelnökként 5 millió dolláros kenőpénzt fogadott el egy ukrán üzletembertől.

„Miért nevezték önt az ukrajnai FBI-informátor-aktában »a nagy embernek«? Miért alkalmazzák folyamatosan ezt a kifejezést?” – kérdezte a New York Post riportere a vezetőtől azon a rendezvényen, amelynek középpontjában egyébként a vállalati szemétdíjak csökkentése állt.

„Miért tesz fel ilyen ostoba kérdést?” – kérdezett vissza idegesen a 80 éves elnök, írja a New York Post.

A riporter azzal a dokumentummal hozakodott elő, amelyet a képviselőház republikánus képviselői terjesztettek elő, és amely szerint a Biden-család egy ukrán oligarchával működött együtt korrupciós ügyekben. A Fehér Ház határozottan visszautasította a vádakat, Joe Biden egyenesen badarságnak titulálta azokat, emlékeztet a Mandiner.

Egy informátor 2020 júniusában azt mondta az FBI-nak, hogy az ukrán Buriszma gázipari vállalat egyik vezetője bizalmasan elmondta, hogy lefizette Joe és Hunter Bident, és az idősebbik Bident „nagy embernek” nevezte – állítják az aktát olvasó kongresszusi források.

„Az amerikaiak aggódnak, hogy Joe Biden elnök eladta az Egyesült Államokat, hogy pénzt keressen magának. De Joe Biden elnök csak nevet rajta, és nevetségessé teszi azokat, akik kérdéseket tesznek fel” – közölte a republikánusok vezette képviselőház felügyeleti bizottsága.

Egymást követik az elnöki bakik

Joe Bidennek az elmúlt időszakban több mindennel is meggyűlt a baja, legutóbb a brit királynőt éltette, de volt, hogy elesett, vagy beverte a fejét egy helikopterbe. Legutóbb a szavakkal volt gondja, eltévesztette Rishi Sunak titulusát. Az ügyben a legérdekesebb, hogy korábban egyszer már a miniszterelnök nevét is elrontotta.

Tavaly szeptemberben egy konferencián kereste a nyilvánosság előtt Jackie Walorskit, az augusztusban autóbalesetben meghalt indianai kongresszusi képviselőnőt, és úgy tűnt, elfelejtette, hogy már nem él. Emellett többször is előfordult, hogy Biden tanácstalanul téblábolt a színpadon.