18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szörnyű tragédia: kétéves kisgyerek lőtte agyon saját várandós édesanyját

2023.06.22. 10:09
A kétéves fia lőtt le egy harmincegy éves várandós édesanyát az Egyesült Államokban, Ohio államban. Az édesanya, valamint a csecsemő is meghalt.

A 31 éves Laura Ilget még múlt hét pénteken lőtte meg a kétéves gyermeke egy pisztollyal Norwalk városában. A helyi rendőrség helyi idő szerint szerda este számolt be a történtekről.

Az NBC News szerint a szülők a hálószobájukban tároltak egy pisztolyt, ehhez jutott hozzá valahogy a kétéves gyermek, majd hátba lőtte vele az édesanyját. A nőnek – aki a várandóssága 33. hetében járt – még fel tudta hívni a férjét, valamint a rendőröket is.

Az erről készült hangfelvételt a rendőrök meg is osztották. Az NBC News szerint a nő pánikolva kért segítséget, és azt is elmondta, hogy zárva van a bejárati ajtó, de nem tudja kinyitni, ezért be kell törniük.

A rendőrség a hívástól számított három percen belül kiért a házhoz, és az ajtó betörése után elsősegélyt nyújtottak neki, majd egy kórházba vitték, ahol azonnal császármetszést hajtottak végre rajta. A gyermekét azonban így sem tudták megmenteni, a csecsemőt a hívás után alig egy órával halottnak nyilvánították. Három órával később az édesanya is belehalt a sérülésébe. 

A rendőrök utóbb megtalálták a pisztolyt is, amely egy SIG Sauer P365 volt. A rendőrség szerint a pisztolyon kívül egy sörétes puskát, valamint egy airsoft puskát is találtak az otthonban. A történtek miatt egyelőre nem emeltek vádat senki ellen, de a nyomozás még zajlik. 

A helyi rendőrfőnök, David Smith azt mondta, a szülők tettek ugyan gyermekbiztonsági intézkedéseket, de arra nem figyeltek oda eléggé, hogy a fegyverükhöz semmiképp se férhessen hozzá. Elmondása szerint az édesanya valószínűleg nem számolt azzal, hogy a kiskorú bemehet a hálószobájukba, ez okozhatta a tragédiát.