Meghalt a CNN egyik központi figurája

2023.06.26. 07:39
Meghalt David Bohrman, a CNN korábbi producere és vezetője. A 69 éves férfi vasárnap, a családja szerint a csípőműtétet követő komplikációk következtében hunyt el. Bohrman nevéhez kötődik többek között, hogy ő újitotta meg az amerikai választásokról készített közvetítések koncepcióját.

David Bohrman televíziós karrierjét a Los Angeles-i helyi híreknél kezdte. A CNN-hez 1998-ban csatlakozott, majd a csatorna washingtoni irodavezetője és vezető alelnöke lett.

David a CNN egyik tartópillére volt; vezető és újító, aki a televíziós hírszolgáltatás évtizedeiben sokak mentorává vált. Hatása, a hírek iránti szenvedélye tovább él a CNN műsoraiban

– olvasható a CNN szóvivőjének közleményében.

Bohrman számos hírműsor megalkotásában vett részt. Karrierje alatt az ABC News, a CBS News, az NBC News és a Current TV elnökeként dolgozott. Innovatív produceri munkájáért számos díjat kapott – írja nekrológjában a CNN.

Az ő ötlete volt, hogy a 2004-es amerikai elnökválasztáson a CNN élőben közvetítsen a pártkongresszusokról. Négy évvel később pedig ő találta ki a Magic Wallt, az érintőképernyős kijelzőt, amelyen a választások éjszakáján naprakész szavazási adatok láthatók, és amely ma már a CNN – és más hírszolgáltató csatornák – választási tudósításainak alapeleme.