Túrázók haltak meg Texasban a hőség miatt

2023.06.26. 10:25
Texasban hőségriadó volt, mikor a 14 éves fiú túrázni indult idősebb testvérével és 31 éves mostohaapjával a Bend Nemzeti Parkba. A sivatagban jelentések szerint legalább 43 Celsius-fok volt.

„A Marufo Vega Trail nevű túraútvonal a texasi Big Bend Nemzeti Park legmelegebb része, kopár sziklás részeken és sivatagon keresztül kanyarog. Árnyék és víz nélkül a nyári hőségben veszélyes elindulni rajta. A maximum-hőmérséklet ilyenkor 43-48 Celsius-fok is lehet” – írta a parkszolgálat.

A kirándulásra egy 31 éves férfi egy 21 éves férfival és annak 14 éves öccsével indult el, a tinédzser útközben hirtelen rosszul lett, majd elvesztette eszméletét – számolt be a helyi hatóság az eset részleteiről. 

Az idősebb férfi, aki állítólag a gyerek mostohaapja volt, visszasietett a járművéhez, hogy segítséget kérjen, a másik felnőtt testvérét próbálta visszavinni a kiindulási ponthoz.

A nemzeti park központjába 18 óra körül érkezett segélyhívás, a parkőrök ezután indultak el a helyszínre, mikor fél nyolc körül rátaláltak a bajbajutottakra, a gyerek már halott volt.

Fél órával később rátaláltak az autójukra is, ami a Boquillas-kilátónál a mélybe zuhant a 31 éves sofőrrel együtt, aki a balesetben életét vesztette. A hatóságok a 21 éves férfi állapotáról nem adtak további információt, a CNN-nel annyit közöltek, hogy vizsgálják az eset körülményeit. 

A meteorológiai szolgálat már múlt héten figyelmeztetést adott ki Texasra egészen keddig, a jelentés szerint a Rio Grande völgyének egyes részein akár 48 Celsius-fokos hőség is lehet a napokban. Szombaton a Terlingua repülőtéren 42 Celsius-fokot mértek.