Kézigránátot dobtak egy koszovói önkormányzati épületre

2023.06.27. 18:29
Hétfő éjjel kézigránáttal támadták meg a koszovói Mitrovica északi részén található önkormányzati épületet. Két rendőrautó megrongálódott – közölte a koszovói rendőrség szóvivője, Baki Kelani a KosovaPresszel.

A gyanú szerint az észak-mitrovicai önkormányzati épület udvarán, az épület bejáratának közelében landolt a robbanószerkezetet, amely minden bizonnyal kézigránát lehetett. Személyi sérülés nem történt.

Az illetékes ügyészség tájékoztatott, hogy terrorcselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást – írja az EuroNews Albania.

Feszült idők járnak Koszovóban

A Szerbia és Koszovó közötti feszültség a napokban ismét a tetőfokára hágott. Június 14-én – ahogy az Indexen megírtuk – három felfegyverkezett koszovói rendőrt fogott el a szerb rendőrség Dél-Szerbiában. 

A koszovói hatóságok szerint az elfogott rendőrök egy illegális csempészútvonal közelében voltak, amikor elfogták őket. Aleksandar Vucsics szerb elnök szerint azonban a rendőrök az ország területén belül tartózkodtak – mivel Szerbia nem ismeri el a Koszovóval közös határt –, és bűncselekményt akartak elkövetni.

A szerb elnök hétfőn kijelentette: nem fogja hagyni, hogy a három koszovói rendőr megússza az ügyet vádemelés nélkül.

Orbán Viktor miniszterelnök később a közösségi oldalán arról számolt be, hogy Alekszandar Vucsics szerb elnök közölte vele: a múlt héten neki tett ígéretnek megfelelően hamarosan kiengedik az őrizetből a három koszovói szerb rendőrt, akik szabadlábon védekezhetnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport