Putyin elleni merényletkísérletet hiúsíthattak meg

2023.07.01. 17:13

A merényletkísérlethez állítólag robbanóanyagot helyeztek volna el egy moszkvai híd alatt, amelyen az orosz elnök autókonvoja haladt volna át, teszi hozzá a brit kiadvány.

A VChK-OGPU nevű Telegram-csatorna szerint az FSZB sikeresen meghiúsított egy, a híd felrobbantására irányuló kísérletet.

Egyre nő az orosz elnök paranoiája

A közelmúltban szárnyra kaptak olyan híresztelések, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök paranoiája egyre növekszik.

Az Insider jelentése szerint az orosz vezető annyira aggódik, hogy az ukrajnai invázió következményei miatt merényletet követnek el ellene, hogy nem hajlandó elhagyni Oroszországot.

Néhány napja Vlagyimir Putyin elutazott a Dagesztáni Köztársaságba, a szakértők azonban biztosak abban, hogy az orosz elnök testdublőrt használt.

Matthew Wyman, az egyesült királyságbeli Keele Egyetem Oroszországra szakosodott vezető politikai előadója szerint Vlagyimir Putyin a vizit alkalmával „rendkívüli” mértékben eltért azoktól a szokásoktól, amiket megszokott tőle a világ.

„Nem kérdés, hogy a felvételeken nem Vlagyimir Putyin látható. Az orosz elnök testdublőrt használt” – jelentette ki határozottan a szakértő a Newsweeknek csütörtökön.

Az Index figyelemmel kíséri az ukrajnai háború legfontosabb történéseit, szombati percről percre frissülő cikkünket ide kattintva olvashatja.