Felrobbant egy bár Tokióban, négyen megsérültek

2023.07.03. 14:44
Négy ember megsérült, amikor Tokió Shimbashi kerületében egy bárban robbanás következett be. A részleteket még vizsgálják.

Négy ember megsérült, miután hétfőn robbanás történt egy épületben Tokió Shimbashi kerületében − közölte a tokiói tűzoltóság. Üveg és törmelék szóródott szét a helyszínen, miközben füst szállt fel a második emeletről − írja a The Japan Times

A robbanást követő tüzet később eloltották, a sérülteket kórházba szállították. A robbanást, amely az épület második emeletén lévő egyik bárból indult, 15 óra 15 perc körül jelentették.

A bár vezetője a rendőrség szerint elmondta, hogy a létesítmény dohányzóhelyiségében próbált rágyújtani, amikor a robbanás bekövetkezett. A helyszínről azt mondták, hogy gázzal telt meg, a nyomozók dolgoznak a további részletek vizsgálatán.

A sérültek közül ketten a második emeleti bár alkalmazottai voltak, a másik kettő pedig járókelő − közölte a tűzoltóság.

„Olyan feladatokon dolgoztam, amelyek nem jártak tűzzel, például zöldségeket vágtam és előkészítettem a hozzávalókat, amikor erős lökést éreztem a fenti emeletről” − mondta a 25 éves Shinobu Nakagawa, az épület első emeletén lévő étterem alkalmazottja.

Elmondása szerint délután fél három körül, amikor az üzletbe tartott, gyenge gázszagot érzett, de amikor belépett az épületbe, észrevette, hogy a szag erősödött. 

A Shimbashi állomástól nyugatra található nyolcemeletes épületben az első emeleten egy Torisuta nevű étterem, a másodikon egy bár, a harmadik és negyedik emeleten pedig klinikák találhatók.

A második emeleti bár a robbanás idején zárva volt.