A rendőrség szerint nem baleset volt a kompról lezuhant lengyel nő és kisfiú tragédiája

2023.07.04. 06:31
Új fordulatot vett a kompból kizuhant kisfiú és édesanyja ügye. Korábban úgy tűnt, baleset történt, most azonban a hatóságok gyilkosság ügyében indítottak nyomozást.

Mint írtuk, pénteken halálos baleset történt a Balti-tengeren. Egy lengyel nő és a kisfia vesztették életüket, miután a Balti-tengerbe zuhantak a Lengyelországból Svédországba tartó egyik kompról.

A dán hatóságok előzetes vizsgálata szerint azonban nem baleset történt.

A svéd ügyészség pénteken közölte, hogy gyilkosság gyanújával indítottak nyomozást az ügyben, amelyet további vizsgálat céljából a rendőrségnek és a dán tengerészeti hatóságnak is átadtak, mivel a Stena Spirit nevű komphajó dán zászló alatt hajózott.

Oessur Jarleivson Hilduberg, a dán tengeribaleset-vizsgáló bizottság vezetője szerint a helyszíni felvételek és a szemtanúk beszámolói alapján folytatott előzetes vizsgálat „egyértelműen megállapította, hogy nem baleset történt”.

A lengyel hatóságok múlt pénteki jelentése szerint a kisfiú svéd felségvizeken zuhant a tengerbe a Gdynia lengyel kikötővárosból a svéd Karlskronába tartó kompról, anyja pedig utánaugrott a vízbe.

A hajó ezután megfordult, mentőcsónakot eresztettek le. Lengyel, svéd és dán helikopterek, valamint a térségben éppen gyakorlatozó hadihajók részvételével széles körű mentőakció indult.

Egy óra elteltével a fiút és a nőt is megtalálták, még mindketten életben voltak, de már nem tudták megmenteni őket és a kórházba szállítás után meghaltak.