18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szélsőséges időjárás pusztít Kínában, többen meghaltak

2023.07.05. 21:16

A délnyugat-kínai Csungking tartomány hegyvidéki részét sújtó heves esőzések miatt áradások alakultak ki, ezért a régió szinte teljes területét árvízveszélyesnek nyilvánították a hatóságok.

A Szecsuannal határos, 31 millió lakosú Csungking régióban keletkezett áradások a hatóságok szerint sokkal veszélyesebbek, mint amelyek az ország más részein alakultak ki.

A szélsőséges időjárás miatt már több mint 85 ezer embert evakuáltak az érintett területen, és magas fokozatú árvízvédelmi figyelmeztetés van érvényben.

A helyi kormányzat tájékoztatása szerint a mentőcsapatok felfújható csónakokkal szállították biztonságba a lakosokat – közölte az MTI.

Kína jelentős részét minden évben szezonális áradások sújtják, különösen a féltrópusi déli területek érintettek, azonban idén egyes északi régiókban az elmúlt 50 év legsúlyosabb áradásairól számoltak be.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban is folytatódik a szélsőséges időjárás Délnyugat-Kínában.

A hőség miatt is kiadták a riasztást 

Meghosszabbították Kínában a hőségriasztást a hatalmas hőhullámok miatt – közölte a Kínai Nemzeti Meteorológiai Központ szerdán az MTI-vel.

A központ előrejelzése szerint szerdán Hopej, Peking, Tiencsin, Santung és Honan tartományban a hőmérséklet meghaladhatja a 35 fokot, de egyes térségekben a 40 fokot is elérheti. 

Egyúttal azt tanácsolta a lakosságnak, hogy kerülje a kültéri tevékenységeket, és annak érdekében, hogy megelőzzék a hőgutát, rendszeresen fogyasszanak vizet.

Pekingben jelenleg narancs fokozatú riasztás van érvényben, amely a négyfokozatú skálán a második legerősebb.

A kánikula miatt a hatóságok rendkívüli intézkedéseket hoztak a termés megóvása és a turisták biztonsága érdekében is. A szabadtéri munkákat több helyütt leállították a nap legmelegebb részében.

A lakosság körében megnőtt a légkondicionálók iránti kereslet, nő az áramfogyasztás, emiatt a föld alatti elektromos vezetékeket rendszeresen ellenőrzik országszerte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport