18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Életfogytiglant kapott a tanárát baseballütővel agyonverő tinédzser

2023.07.07. 16:09
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték csütörtökön a két iowai tinédzser egyikét, akik baseballütővel agyonverték középiskolai spanyol tanárukat egy rossz jegy miatt. A 17 éves Willard Miller 35 év után lesz feltételesen szabadlábra helyezhető.

A tinédzser még 2021-ben verte agyon 66 éves tanárát, Nohema Grabert, miután az rossz osztályzatot adott neki.

Mielőtt elítélték, a gyilkosság idején mindössze 16 éves Miller vállalta a felelősséget azért, hogy barátjával, Jeremy Goodale-lel együtt megölte Grabert, miközben a tanárnő a Fairfield Parkban sétálgatott.

Miller a tárgyaláson bocsánatot kért a nő családjától, valamint Goodale és saját szeretteitől – számolt be a New York Post.

Egymás ellen forduló gyilkosok

A nyomozók szerint Miller és Goodale két héten keresztül tervezték, hogy rajtaütnek Graberen. A nyomozók szerint a fiúk később a közösségi médiában dicsekedtek a gyilkossággal. A letartóztatás után azonban egymás ellen fordultak, és minden erejükkel hárítani kezdték a felelősséget.

Miller elismerte, hogy segített a terv végrehajtásában, de azt állította, hogy soha nem ütötte meg Grabert. Goodale pedig Miller ellen tanúskodott azt állítva, hogy ő találta ki a tervet, ő adta a baseballütőt, és egyértelműen végezni akart a tanárnővel.

Goodale-nek vádalkut ajánlottak, melynek értelmében be kellett ismernie a gyilkosságot és tanúskodnia kellett Miller ellen. Az ügyészek 25 évtől életfogytig tartó szabadságvesztést javasoltak a fiúra kirótt büntetésként, a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével.