Már több mint 40 halálos áldozata van Indiában a heves esőzések okozta árvizeknek

2023.07.12. 15:11
Himachel Pradash vezető minisztere szerint eddig 200 embert evakuáltak a városban, ahol összesen 31-en vesztették életüket, míg más államokban további 10 halálos áldozatról tudnak – jelentette az ANI indiai hírügynökség.

A mentésben részt vevő indiai csapatok, azon is dolgoznak, hogy megjavítsák a földcsuszamlások által megrongált utakat. A dalai láma, aki szintén Himachel Pradashban él, részvétét fejezte ki a katasztrófa miatt és támogatja az elhárításra irányuló mentőakciót.

Az indiai Meteorológia Minisztérium előrejelzései szerint Himachel Pradesben és a környező városokban a hétvégéig biztosan kitartanak az esőzések, ugyanakkor ez az zord idő hamarosan enyhülni fog.

A meteorológusok egyébként vasárnap mérték Delhiben 40 éve a legcsapadékosabb napot. A felhőszakadás miatt zárva tartottak az iskolák, sok intézményben már a hét elején tanítási szünetet rendeltek el.

Delhiben a Dzsamuna folyó vízállása szerdán haladta meg az eddigi legmagasabb szintet, 207 méter 55 centit, amelyet még 1978-ban mértek.