Szalmonellafertőzés gyanúja miatt állt le a termelés a híres csokigyárban
A napilap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították.
A Ferrero olasz édességgyártó csoportnak a belgiumi Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne – olvasható a cikkben.
Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban. Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt.
A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív” – tudatta.
A napilap azt írta, a Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen „a gyártósorok egy-egy részét”, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.
A Ferrero Arlonban található csokoládéüzeme tavaly április elején állt le, egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) visszahívták.
A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett – írja az MTI.