18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

87 holttestet találtak egy szudáni tömegsírban

2023.07.13. 16:27
Nyugat-Dárfúrban, Geneina városától nem messze 87 ember holttestét találták meg egy tömegsírban, számolt be csütörtökön az ENSZ Emberi Jogi Hivatala. Hét nő és hét gyermek volt azok között, akiket a sekély sírban találtak.

Nyugat-Dárfúrban, Szudán egyik régiójában 87 ember holttestét találták meg egy tömegsírban. A halottak között nők és gyerekek is voltak – írja a Sky News az ENSZ közlése alapján.

A holttesteket egy sekély gödörben fedezték fel Geneina városától nem messze. Az ENSZ azzal vádolja a Félkatonai Gyors Támogató Erőket (RSF), hogy ők állnak a gyilkosságok mögött.

A szudáni Nyugat-Dárfúr államból több ezer ember menekült el Kelet-Csádba, ahol a szudáni kormány hadserege és az RSF közötti háború elől kerestek biztonságot.

Az etnikai indíttatású vérontás az elmúlt hetekben fokozódott és az országot a teljes polgárháború szélére sodorta. 

A holttestek felfedezése akkor történt, amikor Szudán hat szomszédos országának vezetői Kairóban találkoztak a konfliktus kirobbanása óta legjelentősebb béketárgyalásra.

Az ENSZ szerint több százan haltak meg, és több mint 3 millióan kényszerültek lakóhelyüket elhagyni.