Több embert megkéseltek egy hollandiai egyházi központban

2023.07.14. 14:40
Késelés történt péntek reggel egy egyházi központban a hollandiai Leiden városában. Három ember súlyosan megsérült, az elkövető elmenekült a helyszínről.

A támadás fél 10 körül történt a város diakóniai központjában, amely egyházi humanitárius projekteknek ad otthont. Az egyházi intézményben több kisegítő szervezet működik, honlapjuk szerint többek között a menekültek, hajléktalanok megsegítésére szakosodtak – közölte az NL Times hírportál.

A lap szerint az első bejelentés a mentőszolgálathoz 9 óra után érkezett, a helyszínre két helikopter és több mentő vonult ki. Szemtanúk szerint két rendőrségi helikopter is körözött a terület felett.

A rendőrség egy sötét bőrű, rövid hajú, szakállas férfit keres. Az elkövető fejsérülést szenvedett.

A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy aki meglátja a férfit, azonnal hívja a rendőrséget, és ne közelítse meg – ismertette az NL Times a Burgernet nevű lakossági értesítési rendszerben közzétett jelentést.

Az Omroep West hírportál szerint az áldozatok a segélyközpont munkásai – fizetett alkalmazottak, önkéntesek. A hatóságok egyelőre nem tudják, mi lehetett a támadó indítéka – tette hozzá az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport