Lángolnak az erdők Athénnál

2023.07.17. 18:52
Két erdőtűz is lángolt Athén térségében hétfőn. A görög fővárostól délkeletre és nyugatra lévő települések lakóépületeiben okozott károkat, a lakókat evakuálásra szólították fel a helyi hatóságok.

Ismétlődni látszik a tavaly nyári görög erdőtüzek sora. Idén az Athéntól mintegy 27 kilométerre délkeletre található Kuvaraszban több lakóház is megrongálódott a lángokban, amelyek a környező településekre is átcsaptak.

Negyven tűzoltóautó és 11 repülőgép segítségével mintegy 150 tűzoltó fáradozik a lángok megfékezésén a viharos erejű széllökések közepette.

A görög televízióban mutatott felvételeken egy kiégett házat és több autót, valamint az égő aljnövényzetből felcsapó sűrű füstöt lehetett látni.

Legalább két település lakóit, egy nyári tábort és egy rehabilitációs központot kellett evakuálni eddig az erdőtüzek miatt az Athéntól nyugatra található Lutráki tengerparti üdülőváros közelében.

A térségben 59 tűzoltó, 19 tűzoltóautó és hét repülőgép segítségével küzdött a lángok ellen.

A görög meteorológiai szolgálat további tüzek veszélyére figyelmeztetett, miközben az országban újabb hőhullám várható a héten.