Újabb földrengés rázta meg Törökországot

2023.07.25. 08:56

5,5-ös erősségű földrengés rázta meg kedden Törökország középső részét – közölte az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC). A rengés 12 kilométeres mélységben volt.

A földrengést a Katasztrófa- és Vészhelyzet-kezelési Hatóság (AFAD) is megerősítette. A közleményük szerint a földmozgás a dél-türkiz Adana tartományt helyi idő szerint 8 óra 44 perckor rázta meg. A rengés epicentruma Kozan városának kerületében volt – tették hozzá.

A Hürriyet beszámolója szerint a földrengést a szomszédos tartományokban, Kahramanmarasban és Osmaniyéban is érezték. Sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. Zeydan Karalar, Adana városának polgármestere arról számolt be, hogy néhány mezőgazdasági épület megrongálódott. 

A szakértők szerint a földrengésnek még lesznek utórengései, és a következő egy évben több, kisebb erejű földrengésre is lehet számítani. De azt sem zárják ki, hogy a térségben akár 6,5-ös erősségű földrengés is bekövetkezhet.

Mint megírtuk, az utóbbi időkben számtalan alkalommal rengett a föld Törökországban. Március 7-én a délelőtti órákban 4,6-os erősségű földrengés volt Közép-Törökországban, a rengés epicentruma öt kilométeres mélységben volt. Míg március 25-én 4,7-es erősségű földrengés rázta meg Közép-Törökországot.

Február 6-án két erős, 7,7-es és 7,6-os erősségű földrengés volt Törökország délkeleti részén. A katasztrófa következtében csaknem 50 ezren haltak meg. A földrengés okozta károkat közel 100 milliárd dollárra becsülik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport