Tizenévesek lopott autóval ütöttek el egy kerékpáros rendőrt Torontóban

2023.07.30. 17:21
Július 22-én Torontóban két tinédzser egy lopott autóval elütött egy biciklis rendőrt. A piros lámpánál várakozó Toyotához három kerékpáros rendőr közelített, mire a sofőr a gázra lépett, és belehajtott az egyikükbe. A két fiatal elmenekült a helyszínről.

Tizenévesek egy lopott Toyota Corollával elütöttek egy kerékpáros rendőrt Torontóban. Az eset 2023. július 22-én 14:22-kor történt a Jameson Avenue és a King Street West kereszteződésében  írja a Carscoops.

Egy három biciklis rendőrből álló csoport észrevette a piros lámpánál várakozó lopott autót, de amikor megközelítették azt, a sofőr rálépett a gázpedálra. A lopott járművet egy 17 éves lány és egy 15 éves fiú vezette, akiket a napokban letartóztattak.

Az esetről videó is készült, melyen látható, ahogy egy autó a letartóztatás elől menekülve elüt egy rendőrt. A Toyota Corolla egyenesen belehajtott a férfiba.

A rendőrség hivatalos közleménye így szól:

Amikor a rendőrök kerékpárral közelítettek a járműhöz, a sofőr felgyorsított, feléjük hajtott, így az egyik rendőr elhagyta a kerékpárját. A helyszínről való elmenekülésre tett kísérlet során a lopott jármű ezután elütött és megsebesített egy másik rendőrt.

Az elütött rendőrt kórházba szállították, ahol nem életveszélyes sérüléseit ellátták.

A baleset után a piros Toyota a két tizenéves utassal együtt elmenekült a helyszínről. A rendőrök később megtalálták a járművet a Lansdowne Avenue és a Queen Street West sarkán.

A rendőrök hétfőn a 17 éves lányt, kedden pedig a 15 éves fiút letartóztatták. Mindkét gyanúsítottat nyolc bűncselekménnyel vádolták meg, többek közt közúti veszélyeztetéssel, fegyveres támadással és lopással.