Káoszt és rendkívüli készültséget okozott New Yorkban egy videóblogger

GettyImages-1576873916
2023.08.05. 09:25
A legmagasabb szintű készültséget rendelte el New York rendőrsége pénteken, miután egy vlogger több ezer fős tömeget csődített össze ingyen ajándékokat ígérve – írja az MTI.

A különböző közösségi médiaoldalakon több millió követővel rendelkező Kai Cenat szerdai élő bejelentkezésében hirdette meg, hogy péntek délután egy kamionból különböző műszaki eszközöket, köztük játékkonzolokat ad ingyen annak, aki a Manhattan közepén fekvő kilátogat, és válaszol néhány kérdésre.

A tömeg helyi idő szerint pénteken kora délután kezdett gyülekezni a belvárosi téren, emiatt a forgalmat el kellett terelni. A rendőrség először kettes fokozatú készültséget rendelt el, hogy biztosítsa a környék rendjét,

MAJD A LEGMAGASABB, KATASZTRÓFÁK ESETÉRE FENNTARTOTT NÉGYES KÉSZÜLTSÉGRE EMELTE, MOZGÓSÍTVA MINDEN RENDELKEZÉSÉRE ÁLLÓ EGYSÉGET, AMIKOR A TÖMEG TÖBB EZRESRE NÖVEKEDETT.

A nagyobb káosz elkerülése érdekében a metrók sem álltak meg a közeli állomáson. Miközben a tömeg a téren várta, hogy kedvence megjelenjen, Kai Cenat a Twitch nevű közösségi médiaplatformon élő bejelentkezésben úgy kommentálta a történéseket, hogy „háború van odakint”.  Ezzel arra utalt, hogy a gyülekezők össze is csaptak a rendőrökkel, mint az alábbi videón is látható.

A 21 éves közösségi médiaszemélyiség később egy autóban elhagyta a helyszínt. Arról nem tudni, hogy az ígért ajándékokból bármelyik rajongó részesült volna.

A hírtelevíziók közvetítése szerint a rendőrök a tömegből többeket előállítottak, majd a hatóság később közölte, hogy a történtek miatt Kai Cenatot is őrizetbe vették.

(Borítókép: Alexi J. Rosenfeld / Getty Images)