Hajmeresztő felvétel: videón a moszkvai nagy robbanás pillanata

2023.08.10. 06:40
Hatalmas robbanás rázta meg a Moszkva melletti Szergijev Poszad városát, az incidensben sok ember megsérült, egyikük meg is halt. A robbanás következményeiről több felvétel is napvilágot látott már korábban, de azóta előkerült egy olyan videó is, amelyen az eddigieknél közelebbről látható a detonáció.

A szerdai adatok szerint a robbanásnak legalább 60 sérültje volt, egy ember pedig a kórházba szállítás után meghalt. Az orosz hatóságok szerint a munkabiztonsági előírások megszegése okozta a robbanást, vagyis baleset történt. A részletekről ebben a cikkünkben írtunk.

Azóta a Mash nevű Telegram-oldal megosztott egy felvételt is, amelyen az eddigieknél jobban látszik az, hogy miként történt a robbanás. A videót egy autó fedélzeti kamerája rögzítette. 

A detonáció ereje a kamerát is arrébb repítette, az autó szélvédője pedig betört. A Mash azt is hozzátette, hogy a sofőr feltételezhetően agyrázkódást szenvedett. 

Egy másik felvételen szintén látszódik a robbanás, bár csak távolabbról:

Egy harmadik videón pedig az látható, hogy a robbanás ereje miatt szétrepülő törmelék miként talált el majdnem egy kisgyerekes anyukát.

Mindeközben Szergijev Poszad önkormányzata szerda éjjel arról számolt be, hogy állandóan hívásokat kapnak a helyi lakosoktól, akik a robbanás miatt kérnek segítséget tőlük. Azt írták, hogy a késő esti posztig összesen 270 hívást fogadtak a lakosoktól.