A Colosseumot szemelték ki Mark Zuckerbeg és Elon Musk egymilliárd dolláros bunyójához

2023.08.11. 08:04
Dana White, az UFC elnöke is megerősítette, hogy már tárgyalások folynak az olasz kulturális miniszter csapatával arról, hogy Mark Zuckerberg és Elon Musk a római Colosseumban küzdhessen meg egymással. A két milliárdos állítólag tényleg komolyan gondolja az egymilliárd dolláros ketrecharcot.

Elon Musk az év elején hozta nyilvánosságra, hogy ő és a 39 éves Mark Zuckerberg, aki a Facebookot is magában foglaló Meta-platformcsoportot vezeti, jótékonysági ketrecharcra készülnek. Musk elárulta, hogy az X-en élőben közvetítik a meccset, a bevételt pedig egy veteránok számára létrehozott jótékonysági szervezetnek ajánlják fel.

Eredetileg Las Vegasba tervezték a párviadalt, de a friss információk szerint a Colosseum is képbe került lehetséges helyszínként. Állítólag az olasz kulturális miniszter kereste a Meta vezérét, hogy a legendás amfiteátrumban rendezzék meg a bunyót – írja a Daily Mail.

A hírt az MMA egyik vezéralakja, Dana White is megerősítette, ő maga is tárgyal olasz miniszterekkel a kérdésről. 

A Colosseumról beszéltünk lehetséges helyszínként, és valóban volt egy találkozóm a kulturális miniszter csapatával Olaszországban arról, hogy mi lenne, ha ott rendeznénk meg

– mondta White.

Más kérdés, hogy az olasz kulturális minisztérium ezt cáfolta a Politicónak, mondván, hamarosan karbantartás veszi kezdetét a Colosseumban.

Készülnek a párviadalra

Júniusban Elon Musk azt tweetelte, hogy készen állna egy ketrecharcra a Meta alapítójával, Mark Zuckerberggel, aki erre válaszul azt írta: „Nevezd meg a helyszínt!”

Akkor még senki sem vette komolyan, hogy a mérkőzésre sor kerül, de azóta Musk és Zuckerberg a digitális fronton is tovább csatározik egymással.

A Facebook-vezér már hetente több MMA-edzésen vesz részt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM