Lezuhant egy kisbusz a felüljáróról, egy csecsemő és a nagyszülei meghaltak

2023.08.12. 17:34
Halálos baleset történt egy osztrák autópályán szombat reggel, amelyben egy néhány hónapos csecsemő és a nagyszülei vesztették életüket.

A Lengyelországban bejegyzett kisbuszban egy ukrán család utazott Bécs felé az A5-ös autópályán Gaweinstal közelében szombat reggel, amikor egyelőre tisztázatlan okok miatt lesodródott a felüljáró úttestéről, és a szalagkorlátot áttörve az alatta lévő földútra zuhant – írja a Kurier.

A balesetben egy csecsemő és a nagyszülők olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Egy hároméves gyermeket a mentőknek sikerült újraéleszteniük, ő jelenleg is kritikus állapotban van. A kisbuszban összesen heten utaztak, a másik három utas könnyebben megsérült.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, az elsődleges információk szerint azonban a sofőr elaludhatott a volánnál. Az alsó-ausztriai Vöröskereszt szóvivője szerint öt mentőautó, három mentőautó és egy helikopter vett részt a mentésben.

A túlélőket, az elhunyt csecsemő szüleit és egy másik tizenéves gyermeket egy krízisintervenciós csoport látta el, és kezdetben a közeli kórházakban ápolták őket. A szülők azonban állítólag már abba a kórházba mentek, ahol a súlyosan sérült hároméves gyermek az életéért küzd.