Óriási tűz ütött ki Moszkva mellett, beteríti az eget a fekete füstfelhő

2023.08.13. 11:47
Újabb tűz ütött ki Moszkva közelében, miután alig négy napja robbanás történt egy üzemben is. A hírek szerint 1800 négyzetméteren pusztítanak a lángok Ramenszkojéban, de már megkezdték az oltást.

Hatalmas tűz ütött ki a Moszkva melletti Ramenszkojéban. A tűz 1800 négyzetméterre terjedt ki – írja a helyi sajtó.

Az előzetes információk szerint egy műtrágyaraktár ég.

A Mash szerint műanyag raklapok kaphattak lángra. A közösségi oldalakon megjelent felvételek szerint hatalmas, fekete füstoszlop emelkedik a magasba, amely szinte apokaliptikus látványt nyújt.

A hírek szerint már több mentőegység is a helyszínen dolgozik, elkezdték oltani a lángokat.

Állítólag hegesztési munkálatok közben történt szabálysértés miatt keletkezett a tűz. A moszkvai területi ügyészség sajtószolgálatának közlése szerint fennáll a veszélye annak, hogy a tűz átterjed a szomszédos raktárra

Sérültekről még nem érkezett jelentés.

Néhány napja szintén egy Moszkvához közeli üzemben történt robbanás – Szergijev Poszad városában. Az incidensben legalább 60 ember megsérült. Közülük hatan intenzív osztályra kerültek, egyikük meg is halt. Az üzemből a dolgozókat, valamint egy közeli óvodából a gyerekeket is evakuálták.

Később a vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a munkabiztonsági előírások megszegése okozta a balesetet az üzemben. Az ügyben büntetőeljárást is indítottak a feltételezett kihágás miatt.